Toiminta

JOHTOKUNTA

Sukuseuran johtokunta valitaan yleisessä sukukokouksessa aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Pääsääntöisesti johtokunnan jäsenet on valittu Ilomantsista tai sen lähialueilta käytännöllisistä syistä. Johtokunta päättää lopullisesti (tammi-helmikuussa) missä tulevan kesän sukujuhlat pidetään sekä huolehtii kaikista käytännön järjestelyistä ja kutsujen lähettämisistä. Työt jaetaan tasapuolisesti johtokunnan jäsenten kesken, jokainen hoitaa oman hänelle uskotun tehtävän.

 

 Sukuseuran johtokunta 2016 - 2018

Puheenjohtaja
Sihteeri
Rahastonhoitaja
Osoiterekisterinhoitaja
Toiminnantarkastaja

Muut jäsenetTeuvo Martiskainen
Kirsti Linikko
Raimo Korhonen
Heikki Hassinen
Anne Vänskä

Raimo Martiskainen
Kari Martiskainen
Eero Martiskainen
Taisto Tanskanen

  Sukuseuran johtokuntaa ja kunniapuheenjohtaja Pekka Martiskainen (kuva v.2012)

 

SUKUJUHLAT

Sukuseuramme toiminnallisesti tärkein tapahtuma on sukujuhlat, jotka nykyisen käytännön mukaisesti järjestetään kahden vuoden välein Ilomantsissa. Näistä yhteisistä tapaamisista on kertonut sukuseuramme kunniapuheenjohtaja Pekka Martiskainen sukuseuran www-sivujen historia-osiossa. Sukuseuran johtokunta  kokoontuu alkuvuodesta ja lyö lukkoon ajan ja paikan Ilomantsissa jossa sukujuhlat järjestetään. Kutsukirjeet lähetetään sähköpostitse hyvissä ajoin keväällä kaikille sukurekisterissä oleville henkilöille.

Sukujuhlan ohjelma noudattelee perinteikästä kaavaansa.Ortodoksisen alkurukoushetken jälkeen pidetään sukukokous ja juodaan kahvit. Arpoja myydään toimintakulujen kattamiseksi, suvun vanhimmat mukanaolijat kukitetaan ja ohjelmaa esitetään. On järjestetty myös jo perinteeksi käyneitä kisailulajeja. Iloinen puheensorina ja nauru alkaa kuulua puolelta jos toiselta. Juhla-ateriana on karjalainen pitopöytä. Lopuksi tanssitaan, yhteislauluakin on kokeiltu.

 

OSOITEREKISTERI

Sukuseuramme on vuodesta toiseen yrittänyt pitää ajan tasalla osoiterekisteriä sukumme jäsenistä. Osoiterekisteriä on tarvittu ainakin silloin, kun on lähetetty kutsukirjeitä tuleviin sukujuhliin. Koska osoiterekisterissämme on vain osa sukumme jäsenistöä, olemme aina tähdentäneet sitä, että jonkun toisen nimellä lähetetty kutsukirje sukujuhliin toimii kutsuna myös hänelle, joka ei kutsukirjettä ole saanut. Samoin olemme johtokunnan taholta muistuttaneet niitä, jo sukurekisterissä olevia, muuton yhteydessä, kun he ovat käyneet postissa ilmoittamassa uuden osoitteen, ilmoittaisivat uuden osoitteen myös sukuseuran osoiterekisterin hoitajalle. Toivon mukaan nämä sukuseuramme www-sivut tuovat toivottua parannusta myös osoiterekisterimme suhteen. Nykyisin kutsukirjeet sukujuhliin lähetetään sähköpostitse.

 

SUKUSEURAN SÄÄNNÖT

Martiskaisten sukuseuran johtokunta on kokouksessaan 15.2.2014 vahvistanut säännöt joita sukuseuran toiminnassa pyritään noudattamaan. Säännöt ovat luettavissa täältä.

 

etusivulle

(c) Copyright Martiskaisten Sukuseura